Uzmanına Sorun
Her türlü sorunuzu uzman kadromuz cevaplıyor.
Diş Taşı neden oluşur? Zararları Nelerdir?
Diştaşı besin plağının üzerine tükürükteki minerallerin çökelmeleri sonucu oluşur. Dolayısıyla diştaşı; ağızdan uzaklaştırılamayan yumuşak besin artıklarının sertleşmesi ile meydana gelir. Besin plak ,diştaşı oluşumunu başlatıcı olarak işlem görür. Bu eklentiler yumuşak halde iken; fırçalama, diş ipi kullanımı gibi bakım yöntemleriyle diş yüzeyinden temizlenirse, diş taşı oluşumu engellenir. Diş taşı vücudumuzda bakteriden en zengin eklentidir. Diş eti enfeksiyonunun (gingivitis) ve derin diş eti ve kemik enfeksiyonlarının (periodontitis) oluşma sebebidir.
Bu eklentilerin oluşmasını günlük bakımla engelleyebilir yada diş taşı temizliği ile diş yüzeyinden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Böylece diş eti enfeksiyonu riskini azaltabilir yada çoğu zaman ortadan kaldırabilirsiniz. Sağlıklı ağızlarda dahi yapılacak 6 aylık rutin kontroller, diştaşı temizliği ve polisaj ile ağız ve diş sağlığınızın devamını sağlayabilirsiniz.
Diş Temizliği Gerekli Midir
Diştaşı varlığında; ağız sağlığını ve hijyenini yeniden kazanmak için diş taşı temizliği bir zorunluluktur. Ağzın genel durumuna bağlı olarak 6 ayda bir yapılabilir. İnatçı diş eti problemlerinde bu süre hekim tarafından kısaltılır ve daha sık seanslar uygulanır.